ČELNÁ ZRÁŽKA DVOCH ÁUT: Pre dopravnú nehodu je uzavretý tunel Branisko

29.09.2023 Levoča

Beharovce 29. septembra (TASR) - Tunel Branisko je aktuálne pre dopravnú nehodu uzavretý. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Ako uvádza polícia na sociálnej sieti, v tuneli došlo k zrážke dodávky a osobného auta. "Vodič osobného auta, ktorý išiel v smere z Popradu do Prešova, prešiel do protismeru a došlo k zrážke. Obaja vodiči utrpeli zranenia. Alkohol u vodičov zistený nebol," informuje polícia s tým, že nehodou sa intenzívne zaoberá a zisťuje okolnosti, ako aj príčiny jej vzniku. Vodičov žiada, aby rešpektovali jej pokyny. Doprava je odklonená cez horský priechod Branisko.

"Na mieste zasahujú štyria hasiči z Beharoviec s jedným kusom techniky. Sú tam tiež dve vozidlá záchrannej zdravotnej služby a jedno vozidlo Národnej diaľničnej spoločnosti," povedal operačný dôstojník.
 

Tunel Branisko je už po nehode sprejazdnený

 Beharovce 29. septembra (TASR) - Tunel Branisko je už po štvrtkovej nehode dodávky a osobného auta sprejazdnený. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Na mieste zasahovala polícia a záchranné zložky vrátane leteckých záchranárov z Popradu.

"Pri čelnej zrážke dvoch vozidiel bolo potrebné 49-ročného vodiča zo zakliesnenej kabíny najskôr vyslobodiť. Nárazom utrpel pomliaždenie hrudníka, hornej končatiny a úraz hlavy. Po poskytnutí primárneho ošetrenia na mieste bol pacient odovzdaný do starostlivosti leteckým záchranárom, ktorí čakali pripravení na ploche pred tunelom," uviedla hovorkyňa Air - Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

Ako povedala, lekár pacientovi doplnil liečbu a po preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky prevezený do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, vodič osobného auta, ktorý išiel v smere z Popradu do Prešova, prešiel do protismeru a došlo k zrážke. Obaja vodiči utrpeli zranenia. Alkohol u vodičov zistený nebol. Okolnosti, ako aj príčiny vzniku nehody sú predmetom vyšetrovania.
 

Vyberte región